Åsa Olsson, Diplomerad Psykosyntesterapeut

På bild: Åsa Olsson

Psykosyntesens filosofi handlar om att se helheten hos människan. Allt hänger ihop – tankar, kropp, känslor och själ. Med ett tydligt fokus på det friska inom oss. Vi är mer än våra sår och begränsningar, men för att få syn på vår potential behöver vi ibland gå till de lite mörkare delarna inom oss och möta de rädslor och försvar som blockerar oss, lära känna alla delar för att nå helheten. Bortom våra försvar finns möjligheter och ibland behöver vi hjälp för att kunna få syn på dessa möjligheter.

I en terapi börjar vi i det som är, här och nu, och tar oss sen vidare dit just du behöver gå. För många innebär det en resa bakåt i tiden till barndomen, där våra relationsmönster en gång skapades. De allra flesta av oss har ett litet barn inom sig som inte blev sedd eller hörd för den hen verkligen var. Genom att läka den kontakten med oss själva ger vi oss en bättre förutsättning för fungerande relationer idag. Jag arbetar med det inre barnet genom symboldrama och guidad visualisering. Jag väver ofta in meditation och avslappning när jag arbetar, då jag upplever att det ger en tryggare och mer landad utgångspunkt för djupare inre arbeten.

”Unless you learn to face your own shadows, you will continue to see them in others, because the world outside you is only a reflection of the world inside you” – C.G. Jung

Varmt välkommen att kontakta mig för ett första förutsättningslöst och kostnadsfritt möte!

Mejl: asa.olsson@psteamet.se
Tel: 0739-782677