Marianne Goldman – Diplomerad psykosyntesterapeut, Certifierad symboldramaterapeut och Diplomerad parterapeut

Jag får ibland frågan; blir man botad av terapi? Jag brukar svara; nej inte alltid botad men om du är det minsta nyfiken och motiverad kommer du bli mer medveten och växa som människa. Och vad ska det vara bra för? Det kanske inte alls blir bra till en början, kan tom bli smärtsamt, men livet blir större och djupare och intressantare och dina relationer kommer förändras.

Jag är diplomerad psykosyntesterapeut. En anledning till att jag valde just psykosyntesen var dess holistiska syn på människan och tilltro till människans möjligheter att läka och växa. Dess betoning på det friska i människan. Så var jag också, då jag från början kom från teaterhållet, imponerad av ett flertal kreativa tekniker som på ett lekfullt men bestämt sätt skär igenom människans försvar! Men här finns naturligtvis också plats för samtalet, så på djupet olikt det du vanligtvis för med vänner och bekanta. Är det någonting vi psykosyntesterapeuter har tränats på så är det att lyssna och ta emot dig – hjälpa dig att se och granska din vilja, och de val du gör.

Symboldrama

Jag har också utbildat mig i Symboldrama för att fördjupa mina kunskaper i arbetet med det inre barnet och visualiseringar och är certifierad symboldramaterapeut. I symboldramat ges möjlighet att på ett symboliskt plan möta och på ett nytt sätt handskas med svårigheter och konflikter. Det är en metod som når djupare än till människans intellektuella förståelse och insikt.

Läs mer om symboldrama här >>

Parterapi

Jag arbetar också som Imago Parterapeut. När jag tar emot ett dig och din partner för första gången känner jag stor vördnad och respekt. Jag vet att det kostat på att ta beslutet att försöka med parterapi. Ni har kämpat länge med förhållandet och är ofta på bristningsgränsen. Annars hade ni inte kommit. Och det är sant; Att gå i parterapi är mer ansträngande än när du går själv. Inte minst för att du är tvungen att lyssna på din partner. Just denna människa som du är trött och arg på men ändå tror eller vet att du älskar. Under ett första möte kanske jag berättar att jag ser på förhållandet som en trädgård. Och jag undrar; hur har ni vattnat er trädgård? Jag kanske också frågar vad du längtar efter hos din partner och dig själv. Sist men inte minst säger jag att vad som än händer, vilket resultat det än blir kommer du lära dig en massa om dig själv och växa som människa. Det gör man i parterapi.

Metoden jag arbetar utifrån är IMAGO relationsterapi, en av de mest framgångsrika teknikerna för par, men en metod som jag har funnit fungerar utmärkt även i konflikter mellan förälder-barn, syskon och arbetskamrater.

För att boka tid, kontakta mig:
Mobil; 0736-586 516
Email; mariannegoldman022@gmail.com

Mer om mig och mitt arbete hittar du på www.mariannegoldman.se